Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 12:29

Μεσσηνία: Νέα παράταση συμβάσεων για τη μεταφορά μαθητών 

Μία ακόμα παράταση των συμβάσεων των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αυτή τη φορά μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2018, ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Και όλα αυτά, ενώ... αγνοείται ο νέος διεθνής διαγωνισμός που είχε εξαγγελθεί από το Σεπτέμβριο, με το ίδιο νομικό πλαίσιο αλλά 3ετούς διάρκειας και για τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Την παράταση που εγκρίθηκε προχθές σε συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, μετά από αίτημα του Τμήματος Προμηθειών της Π.Ε. Μεσσηνίας (καθώς η προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί λήγει στο τέλος του χρόνου), καταψήφισαν οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών Ν. Πατσαρίνος, Ανδρ. Πουλάς και Ν. Γόντικας, εκφράζοντας την αντίδρασή τους για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ο νέος διεθνής διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών. Ενας διαγωνισμός που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί πριν από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2017-2018, το Σεπτέμβριο.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η Π.Ε. Μεσσηνίας είχε προχωρήσει τις διαδικασίες διεξαγωγής του νέου διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού 2ετούς διάρκειας, αλλά η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής τον ακύρωσε την τελευταία ημέρα υποβολής των προσφορών, στις 4 Σεπτεμβρίου. 

Τότε η περιφερειακή αρχή είχε κρίνει ότι πρέπει να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση του θέματος σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Μάλιστα, σε δηλώσεις της στην Καλαμάτα, στις 30 Οκτωβρίου, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου είχε ενημερώσει ότι μέσα στο Νοέμβριο θα προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών στην Πελοπόννησο, αναφέροντας πως θα τηρήσουν την ίδια νομοθεσία, το ίδιο νομικό πλαίσιο και για τις 5 Περιφερειακές Ενότητες, για διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών για 3 χρόνια.

 

Γ.Σ.